Over mij

Mijn foto
Gezellig dat je er bent! Ik ben Monique en woon samen met mijn lieve vriend Marcel in een schattig dijkhuisje. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. O.a. in de tuin, fotograferen, cadeautjes maken; kaarten, cadeaumandjes, kraamcadeautjes..etc. Zoals de meeste vast weten kost een blog vullen met tekst en foto's aardig wat tijd. Ik doe mijn best om zo actief mogelijk te blijven op mijn blogs, zodat jullie volop mee kunnen genieten van mijn creaties. Ik krijg veel leuke reacties op mijn creaties en mede hierom ben ik mijn blog begonnen. Ben jij niet in de gelegenheid iets te maken of op zoek naar een origineel cadeautje voor jouwzelf of om weg te geven, kom dan neuzen op mijn blog. Wie weet doe jij inspiratie op of vindt je het leuk als ik iets voor jou maak. Je kunt een berichtje achter laten op mijn blog of via mijn e-mail: creatiesvanmonique@live.nl Kortom reden genoeg om nog eens te komen kijken op mijn blog! Tot ziens! Monique P.s. heb je mijn blog bewust-smikkelen al gezien? Alle recepten zijn met verantwoorde ingrediënten.

zaterdag 17 januari 2015

Havermoutkoekjes

Het recept van deze koekjes vind je op verschillende blogs en sites, ik pak meestal een paar varianten en maak op die manier mijn eigen recept. Uiteraard deel ik die graag weer met jullie.

Zoals ik al eerder schreef, ik doe voortaan eerst het recept halveren, dit scheelt ingrediënten waardoor er niets voor niets verloren gaat en anders heel weinig, mocht het echt niet smaken.

Voor ongeveer acht havermoutkoekjes heb je het volgende nodig:

1 banaan (rijp)
50 gr havervlokken (of havermout)
17 gr geschaafde amandelen (mogen ook gewone amandel zijn en dan fijn gehakt)
20 gr kokosschaafsel
14 gr cranberry's
10 gr kokosolie
1/2 theelepel kaneel (ceylon)

De oven verwarm je alvast voor, de koekjes bak ik in het midden van de oven op een rooster en hierop mijn siliconenbakvel en dan 180 graden (hete lucht).

De kokosolie smelt ik d.m.v. heet water in een pannetje of bakje en daarin zet ik weer een klein bakje met de 10gr kokosolie, zodat deze vloeibaar kan worden. Voor zo weinig boter vind ik het zonde om dit op het vuur te zetten, vandaar deze methode.

Dan prakken we de banaan, hierna voegen we alle droge ingrediënten toe en mengen alles goed door elkaar, zodra de kokosolie is gesmolten voeg ik deze toe aan het mengsel. Dan pak ik twee lepels en ik maak acht hompjes op mijn siliconenbakvel, de hompjes druk ik plat met de bolle kant van een lepel. Ze hoeven niet perse rond te zijn, juist beetje kunstzinnig is juist leuk!

Dan ongeveer 15 minuten in de oven. Na 15 minuten doe ik de oven uit, maar ik laat ze nog wel even in de oven staan, ongeveer 5 minuten, daarna pak ik een bakplaat die zet ik op het aanrecht en daarop leg ik het rooster, zo kunnen ze nog even afkoelen, zonder dat ze klef aan de onderzijde worden.

Eet smakelijk!!

In principe is de basis de banaan, havervlokken en de kokosolie, de rest kun je helemaal naar eigen smaak veranderen. Uiteraard kun je dit ook doen met andere boter voor diegene die nog niet bekend zijn met kokosolie, alleen of ze dan net zo lekker zijn?? Dat durf ik niet te zeggen, op deze manier zijn ze gezond en lekker!

groetjes monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pageviews vorige maand