Over mij

Mijn foto
Gezellig dat je er bent! Ik ben Monique en woon samen met mijn lieve vriend Marcel in een schattig dijkhuisje. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. O.a. in de tuin, fotograferen, cadeautjes maken; kaarten, cadeaumandjes, kraamcadeautjes..etc. Zoals de meeste vast weten kost een blog vullen met tekst en foto's aardig wat tijd. Ik doe mijn best om zo actief mogelijk te blijven op mijn blogs, zodat jullie volop mee kunnen genieten van mijn creaties. Ik krijg veel leuke reacties op mijn creaties en mede hierom ben ik mijn blog begonnen. Ben jij niet in de gelegenheid iets te maken of op zoek naar een origineel cadeautje voor jouwzelf of om weg te geven, kom dan neuzen op mijn blog. Wie weet doe jij inspiratie op of vindt je het leuk als ik iets voor jou maak. Je kunt een berichtje achter laten op mijn blog of via mijn e-mail: creatiesvanmonique@live.nl Kortom reden genoeg om nog eens te komen kijken op mijn blog! Tot ziens! Monique P.s. heb je mijn blog bewust-smikkelen al gezien? Alle recepten zijn met verantwoorde ingrediënten.

zondag 1 maart 2015

Chocolade brokken en chocolade variatie cirkel...


Wie lust dit niet????

Zelf vind ik een stukje chocolade ook wel op zijn tijd lekker, voorheen at ik net als heel veel andere gewoon chocolade uit de supermarkt, van de bakker etc etc...alleen deze chocolade bevat weinig echte chocolade en heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel suikers....

Daar ben ik in 2013 mee gestopt, met die chocolade...waarom? Omdat ik in toen best veel last had van hoofdpijn en bereid was om hiermee te stoppen om te zien of de hoofdpijnen minder werden. Tegelijkertijd stopte ik ook met dagelijks meerdere kopjes per dag koffie drinken, espresso's voornamelijk. Ja mijn hoofdpijn werd minder, maar of dit hiermee te maken had, ongetwijfeld iets, maar vanaf die tijd begon ik zo wie zo wat bewuster te leven en bewuster voedsel te nuttigen.

Ik wil zelf bewust zijn wat ik eet, waarom ik het eet en vooral waarvan is het gemaakt of waar komt het vandaan, hierna beslis ik voor mezelf of ik het nog nodig vind om dat geen te nuttigen. Hierdoor raak je bewuster van wat je eet en hoe je leeft. Geen verplichtingen, maar keuzes.

We dwalen te veel af, het ging even over de chocolade. Vorig jaar begon ik zo nu en dan een blokje chocolade te nemen van minimaal pure chocolade. Eigenlijk vond ik dit niet zo heel lekker....daarom kon ik het ook makkelijk laten staan, behoefte was er niet meer naar, ook niet naar de suiker versie chocolade. Mijn keuze werd...of pure chocolade of geen chocolade. Het werd voornamelijk de laatste.

Toch kwam ik op een gegeven moment een reepje tegen die voor 85% uit chocolade bestond om hier zo nu en dan (lees: paar x per maand) een stukje te nemen. Het gekke van deze chocolade was, dat ik geen behoefte had aan een tweede stukje of een hele reep!

Mooie meevaller lijkt me!

Mijn vader vertelde tijdje geleden dat hij zelf had geprobeerd bonbons te maken. Nu heb ik bonbons nooit echt lekker gevonden, die kon ik zo wie zo laten staan....Gebak en bonbons zijn nooit verleiding geweest voor mij. Nu ik zelf af en toe een verantwoord tussendoortje maakt, werd ik wel nieuwsgierig ernaar om dit zelf te maken. Niet perse bonbons, maar wel chocolade en ik ging wat googlen. Zoals jullie in mijn andere recepten kunnen lezen, gebruik ik bij voorkeur ook gezonde verantwoorde ingrediënten , tenminste die ik verantwoord vind, want het is altijd nog een keuze!

Mijn eerste brouwsel,
zag er al heerlijk uit en was ook gelukt....denk hierbij aan een plak chocolade die je brokkelt en zo dus af en toe een stukje, brokje kunt nuttigen. Zelf vond ik deze nog wat te boterig smaken...ja ik heb inmiddels een fijne smaak ontwikkelt met lichte voorkeuren, hahaha. De brokken heb ik in doosjes en in zakjes opgeborgen in de koelkast en zo te zien blijft dit fantastisch leuk er uit zien (zal hiervan ook nog een foto posten) Hierom maakte ik nog een andere variant en deze vond ik zeer zeker gelukt! Niet te dik, dus brokken ervan maken lukt niet echt, daarom heb ik deze maar benoemd tot variatie cirkel! Want ik heb verschillende variaties in één gemaakt. Kokos, abrikozen, walnoten en amandelschaafsel. Mijn vriend vind de abrikozen super lekker. Ik bewaar het in de koelkast en telkens als je de folie eraf haalt komt er een heerlijke pure chocolade lucht vrij....hmmmmmm.

Ik zal zo het recept op mijn blog zetten, zodat jullie het ook kunnen proberen. Smaken verschillen, maar ook deze x een verantwoord stukje smikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pageviews vorige maand