Over mij

Mijn foto
Gezellig dat je er bent! Ik ben Monique en woon samen met mijn lieve vriend Marcel in een schattig dijkhuisje. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. O.a. in de tuin, fotograferen, cadeautjes maken; kaarten, cadeaumandjes, kraamcadeautjes..etc. Zoals de meeste vast weten kost een blog vullen met tekst en foto's aardig wat tijd. Ik doe mijn best om zo actief mogelijk te blijven op mijn blogs, zodat jullie volop mee kunnen genieten van mijn creaties. Ik krijg veel leuke reacties op mijn creaties en mede hierom ben ik mijn blog begonnen. Ben jij niet in de gelegenheid iets te maken of op zoek naar een origineel cadeautje voor jouwzelf of om weg te geven, kom dan neuzen op mijn blog. Wie weet doe jij inspiratie op of vindt je het leuk als ik iets voor jou maak. Je kunt een berichtje achter laten op mijn blog of via mijn e-mail: creatiesvanmonique@live.nl Kortom reden genoeg om nog eens te komen kijken op mijn blog! Tot ziens! Monique P.s. heb je mijn blog bewust-smikkelen al gezien? Alle recepten zijn met verantwoorde ingrediƫnten.

dinsdag 24 februari 2015

Mijn favoriet: Spelt eierkoeken

Spelt eierkoeken, ik nam ze eind vorig jaar voor het eerst bij onze nieuw bourgondische bakker op het dorp, deze waren veel lekkerder dan de gewone eierkoeken.

Hierom ging ik me erin verdiepen om deze ook zelf te maken, kort voor mijn brouwsel hadden mijn ouders ze al eens gemaakt en zij vonden deze ook veel lekkerder dan die van welke bakker dan ook.

Wat heb je nodig?

Ik werk met dit recept wederom met 2 kommen. De oven kan voorverwarmd worden op 160 graden op hete lucht en 180 graden bij een elektrische oven.

100 gram speltbloem
70 gram kokosbloemsuiker
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel wijsteenpoeder
2 eieren

Kom 1: Speltbloem zeven + wijsteenpoeder + kaneel

Kom 2: eiwit scheiden van het eigeel...dus eerst het eiwit, dit stijf kloppen, als het goed is kun je de kom ondersteboven keren zonder dat het eiwit eruit valt. Dan de kokosbloemsuiker erbij, terwijl je klopt het eigeel erbij, dit ook weer doorkloppen (het is nu niet meer stijf).

Dan inhoud van kom 2 bij kom 1 toevoegen, dit met spatel voorzichtig doorroeren tot een dik beslag. Ondertussen heb je een bakplaat klaar liggen met n bakvel of bakpapier.

Dmv twee eetlepels kun je hoopjes scheppen. Wel ruimte er tussen laten, want het beslag loopt nog iets uit. Evt ter decoratie nog wat fijne havervlokken erover heen.

Hop de voorverwarmde oven in en na 8 minuten op hete lucht zijn ze klaar!!!

Geniet ervan!

Ze zijn wel kleiner dan bij de bakker, maar wel lekkerder!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pageviews vorige maand